AKTUELNO

On je najavio i formiranje Razvojne agencije Vojvodine, po modelu Razvojne agencije Srbije.

Igor Mirović izjavio je da je u Srbiji posle mnogo godina "ekonomskog postanja i propadanja" stvorena "nova klima - klima poleta i prosperiteta" koja će biti potvrđena i kroz rast BDP, industrijske proizvodnje i izvoza, kao i kroz smanjenje stope nezaposlenosti.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je danas formiranje Razvojne agencije Vojvodine, po modelu Razvojne agencije Srbije, i ocenio da je u Srbiji stvorena "nova klima - klima poleta i prosperiteta".

Mirović je na svečanosti na kojoj je potpisan Sporazum o saradnji Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine rekao da će zadatak Razvojne agencije Vojvodine biti da od 1. juna bespovratnim podsticajima domaćim i stranim ulagačima omogući povećanje broja zaposlenih, kao i veća ulaganja u tehničko-tehnološke uslove rada.

U saopštenju sa današnje sednice Pokrajinske vlade navedeno je da se Razvojna agencija Vojvodine (RAV) osniva kao društvo sa ograničenom odgovornošću, radi davanja podrške za sprovodjenje razvojne politike, poljoprivredne politike i politike razvoja sela, kao i drugih javnih politika, sve u cilju bržeg ekonomskog razvoja Vojvodine.

Organi RAV-a čije će središte biti u Novom Sadu, biće skupština i direktor, a funkciju skupštine vršiće Pokrajinska vlada. Odluka je upućena Skupštini Vojvodine na usvajanje.

- Naš glavni cilj je da u naredne četiri godine imamo što više zaposlenih, što više razvijenih potencijala koji će omogućiti da se Vojvodina dalje napreduje, i da kućni budžeti većine porodica koje žive u Vojvodini budu bogatiji -  poručio je Mirović.

J. Stanković

#Agencija

#Srbija

#Vojvodina

'